24+ zet vrouwen in de kijker

24+ is een organisatie waar vrouwen de bovenhand nemen, ze vormen 60% van de organisatie. Het zijn collega’s van verschillende origine, met verschillende opleidingen en werkervaringen en in verschillende functies. Vandaag vieren we vrouwendag en speciaal daarvoor gingen we bij enkele van hen langs om te vragen hoe zij diversiteit, gelijkheid en kansen binnen 24+ zien.

Ann, opleidingsmanager: De diversiteit bij 24+ zit echt goed. Zo zie ik in mijn eigen team een mooie verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke collega’s die dagelijks het beste van zichzelf geven en goed samenwerken.

Rumeysa, team manager: Ons team (Back Office Lease) bestaat overwegend uit vrouwelijke collega’s. Maar waaraan dat ligt, geen idee, iedereen krijgt hier een eerlijke kans. Misschien dat het topic meer aansluit bij de vrouwelijke collega’s.

Britt, administratief medewerker: Ook bij PSN heb ik voornamelijk vrouwelijke collega’s. We hebben goede kantooruren, waardoor het voor mij, als mama, makkelijker te combineren is. Het lijkt me daarom voor vrouwen aantrekkelijk om in dit team terecht te komen. Als je dan kijkt naar de eerder technische diensten lijken me daar toch meer mannen te zitten.

Femke, Operational Support en Kwaliteitscoach: We zijn inderdaad met meer vrouwen, ons OS/KC team bij PSN zijn voornamelijk vrouwen. De mannen in het team vormen een mooie aanvulling om af en toe een knoop door te hakken. Wij, vrouwen, kunnen soms eindeloos discussiëren over een topic en de beslissing uitstellen naar volgende vergaderingen. En samen komen we er altijd wel uit en we (mannen en vrouwen) komen allemaal heel goed overeen, ik kan altijd op hen rekenen.

Rumeysa: Ik zie wel heel wat diversiteit binnen het bedrijf, zowel op vlak van afkomst als in leeftijd. Wat ik heel belangrijk vind. Het is iets dat vanzelfsprekend zou moeten zijn in 2022. Ik ben zelf heel blij dat 24+ een aantal jaar geleden op mijn pad is gekomen. Een werkgever waar vrouw zijn én een hoofddoek dragen geen probleem is, hier werden zelf geen vragen over gesteld bij mijn sollicitatie. Ze keken echt enkel naar wat ik in mijn mars had.

Ann: Het is dan ook veel belangrijker om het juiste talent te spotten en binnen te halen dan te kijken naar een geslacht of achtergrond.

Femke: Dat merk je ook, je voelt aan alles dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Er zijn heel wat opleidingen die iedereen in de organisatie kan volgen. Er wordt echt veel gedaan om iedereen dezelfde kansen te geven en het is aan ons, als 24plusser, om die kansen te grijpen.

Ann: En dat moeten we ook naar de toekomst toe blijven doen, openstaan voor diversiteit op alle vlakken en het juiste talent spotten voor ons intern Groei! traject (*link naar vorig artikel over groei).

Britt: Klopt, dat geeft je als medewerker een heel fijn gevoel wanneer je door je TM’s gestimuleerd word om in een traject te stappen, het maakt het werken boeiend en uitdagend om die dingen aangereikt te krijgen.

Rumeysa: Als Team Manager vind ik dat een van mijn belangrijkste taken, collega’s aanmoedigen om stappen te zetten, ongeacht hun geslacht. Ik heb zelf heel wat kansen gekregen en wil dat ook doen bij andere collega’s.

En hebben jullie nog een advies dat je wil meegeven?

Ann: Zeker, een goede quote waar ik bij leef is die van Pipi Langkous “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.” En dat is ook zo, wij vrouwen kunnen meer dan we denken.

Britt: Inderdaad, we mogen onszelf niet minderwaardig voelen en moeten sterk in onze schoen staan.

Rumeysa: En maak dingen bespreekbaar, als je ergens tegenaan loopt of iets niet lukt, praat erover. Samen kan je meer!

Femke: Én blijf bovenal jezelf! Ga voor de kansen die je krijgt, grijp ze met beide handen en ga ervoor!