Bedankt 2021, welkom 2022!

Het nieuwe jaar is net uit de startblokken vertrokken en dus leek het ons een ideaal moment om even terug te blikken naar vorig jaar en te kijken naar wat ons dit jaar te wachten staat.
Wie beter dan de CEO van 24+,  Carl Buelens, om hierover wat meer te vertellen.

 

Het was opnieuw een bijzonder jaar. Een jaar waarop we ook bijzonder trots mogen zijn op wat we met alle 24+ collega’s, van thuis uit, gedaan hebben.
We hebben hard gewerkt en sterke prestaties neergezet, dat voelden ook de KBC klanten. Op basis van meer dan 150 000 tevredenheidsscores behaalden we een mooie NPS van 68, hiermee zitten we in de dezelfde categorie van bedrijven als Apple en BMW. Onze dienstverlening kreeg op zijn beurt een fantastische 8,9 op 10 voor de oplossingen die we boden en een uitmuntende 9,3 voor de behulpzaamheid van onze medewerkers. Prachtige cijfers waar we enorm fier op zijn.

 

In het kader van onze groei overstegen we in 2021 de kaap van 500 24plussers, een mijlpaal dat een waar huzarenstukje was voor onze collega’s van rekrutering.
Daarnaast slaagden we er ook in om via ons Groei!-programma* meer dan 60% van de vacatures van onze ondersteunende functies intern in te vullen.

 

Ander nieuws vanuit HR is onze nieuwe CAO die we in een constructieve sfeer en close partnership met onze sociale partners afgesloten hebben.
Het zorgt ervoor dat we een loon kunnen bieden dat aangepast is aan de arbeidsmarkt en aan de moeilijkheidsgraad en aard van de functie. Onze activiteiten zijn immers sterk geëvolueerd sinds de start van 24+ in 2008.

 

Ook ons digital team zat in 2021 niet stil en ontwikkelde nieuwe state of the art chatbots en RPA’s (Robot Process Automation) die niet enkel ten dienste staan van de klant maar
ook van onze medewerkers, de zogenaamde ‘augmented human’ bots. Zo ondersteunt chatbot ‘Eddy’ onze helpdeskmedewerkers als ze klanten aan de lijn hebben met vragen in verband met Extra Diensten en Deals binnen de KBC Mobile app.
Op die manier kunnen we klanten sneller en efficiënter verder helpen in deze sterk veranderende omgeving waar continue nieuwe diensten en deals bijkomen.

 

Dit jaar zetten we verder in op ons typisch 24+ DNA. Eén van de belangrijkste pijlers daarin is onze mensgerichtheid. Er zullen op korte termijn minder nieuwe projecten naar 24+ komen. Dat betekent dat we ons meer kunnen focussen op onze huidige activiteiten en dat we deze verder kunnen optimaliseren. Dankzij de continue verbeteringen die we met z’n allen realiseren zorgen we ervoor dat kwaliteit en efficiëntie hand in hand gaan. Op die manier kunnen we ook de werkdruk voor iedereen gezond houden.

 

We blijven ook inzetten op ons intern project ‘gezond 24+’. Via  enkele concrete acties willen we verder inzetten op een gezonde geest in een gezond lichaam.
De voorbije periode is het belang hiervan nog maar eens duidelijk gebleken.

 

Bij 24+ was telewerk ook voor de pandemie al een gegeven, zo konden collega’s tot 2 dagen per week telewerken. Tijdens de eerste golf hebben we beslist om dit omhoog te trekken en geven we onze 24plussers de mogelijkheid om tot 4 dagen te telewerken (met minimaal 1 dag on-site). De klemtoon van de kantoor-omgeving zal in de toekomst dan ook meer en meer verschuiven naar het actief samen-werken. Een ontmoetingsplaats voor overleg en coaching en voor opleiding en workshops waar live interactie een reële toegevoegde waarde heeft.

De eerste stappen hiervoor werden reeds in 2021 gezet door ons facility team met een functionele en tegelijk uitnodigende werkomgeving.

 

Wij kijken er in 2022 dus enorm naar uit om heel wat collega’s terug op kantoor te zien en het idee werkelijkheid te zien worden.

 

Graag bedank ik bij deze nog eens alle 24plussers voor de grote inzet het voorbij jaar en wens ik iedereen een gezond en boeiend jaar.

Carl Buelens

 

*Het Groei!-programma is een intern opleidingstraject waarvoor collega’s zich kunnen opgeven en ze een op maat gemaakt traject krijgen om bepaalde competenties aan te scherpen. Binnenkort lees je hier meer over.