Dag van het geluk

Jaarlijks wordt er op 20 maart wereldwijd extra aandacht besteed aan gelukkig zijn. De Verenigde Naties brengen dan ook een World Happiness Report uit, waar België in 2020 op een degelijke 20ste plaats stond.

Bij 24+ vinden we het heel belangrijk dat onze medewerkers zich goed en gelukkig voelen, tijdens corona vraagt dit van onze organisatie een extra inspanning.

Daarom hebben we vanuit 24+ enkele initiatieven op poten gezet om wat plezier tot in de huiskamers te brengen. 

Knuffelmomenten

De informele en spontane babbeltjes die we voordien deden tijdens de lunch, aan het koffiemachine of tussendoor zijn niet meer zo evident als je thuis achter je computer zit. Daarom hebben nu heel wat teams een vast ‘knuffelmoment’ ingepland waarbij ze in team een halfuurtje videobellen en over koetjes en kalfjes praten. Alles behalve over het werk.

Ik vind het belangrijk om minstens een half uurtje per week tijd te maken voor ons knuffelmoment, de collega’s hebben nood om ook eens over iets anders dan enkel het werk te praten. Zo heb je als leidinggevend ook meer zicht op hoe je medewerkers zich echt voelen. – Miriam, Team Manager

 

Activiteiten

In normale omstandigheden organiseren we heel wat leuke activiteiten en verrassingen op het werk, dat hebben we sinds vorig jaar wat anders moeten aanpakken. Zo hebben we vorig jaar met Pasen een virtuele paaseieren zoektocht gedaan en konden de collega’s op ons intranet opzoek gaan naar de verstopte paaseitjes.

In het kader van de dag van de customer experience medewerker hebben we leuke brievenbuspakketjes opgestuurd naar de collega’s en konden alle teams genieten van een leuke ontbijt- of aperobox bij een digitaal teammomentje.

12 maart kregen onze collega’s opnieuw iets leuks in de brievenbus, want toen gaven we aandacht aan 1 jaar telewerk en hoe fantastisch zij het er vanaf gebracht hebben het voorbije jaar.

Maar ook onze teams zelf zetten eigen initiatieven op om de team spirit levendig te houden:

We hebben met het team een whatsapp groepje waarin we receptjes delen, elkaar sportief motiveren, grappige foto’s of memes delen… Met de kerstperiode hebben we elkaar cadeautjes gekocht en tijdens een team meeting opengemaakt. Ons groepsgevoel blijft heel hoog, zelfs bij onze nieuwe collega’s! – Nicky en Rumeysa, Team Managers