Een dag als stagiaire bij 24+

Ik ben Luna en doe stage bij 24+, bij het team learning & development. Tijdens de voorbije periode heb ik heel wat opleidingen mogen geven aan de collega’s van 24+.
Dit zowel in het kader van  Groei! als de opleidingen uit het open aanbod dat we aanbieden.   

Ik neem je vandaag mee doorheen een stagedag. Het aantal opleidingen varieert van dag tot dag. Vandaag geef ik er 2 dus laten we er maar aan beginnen.

AHT

Beginnen doe ik met AHT, of Average Handling Time. Het is een opleiding waarbij we gebruik maken van gamification waaronder een interactief rollenspel aan telefoon. Door de opleiding al spelend te geven, blijft de aandacht van de collega’s hoog.

Ik vind het een hele leuke opleiding om te geven. Doordat we het in spelvorm gegoten hebben en het een interactief gegeven is vliegt de tijd voorbij. De informatie die je geeft wordt ook sneller opgenomen en kan door de deelnemers makkelijker in de praktijk omgezet worden.

Didactiek

Na de middag gaan we van start met een opleiding rond didactiek. Deze wordt gegeven in het kader van de Groei!opleidingen. Daar kunnen collega’s zich voor inschrijven om hun kennis verder te ontplooien.

Didactiek is een meer theoretische opleiding. We leren de collega’s presentatietechnieken en coachingstechnieken aan. Zo stomen we ze klaar voor een toekomstige rol.

Om ervoor te zorgen dat ik de aandacht van de deelnemers hoog hou probeer ik te variëren in de manier van lesgeven. Zo geef ik eerst wat mondeling toelichting om daarna wat voorbeelden te geven of een bijhorende tekening op het bord te maken. Zo hou ik de aandacht en zorgen we voor een betere verwerking van de materie.

Een dag bij het team Learning & Development vliegt voorbij. Mijn stage bij 24+ zit er ook bijna op en ik ben heel blij dat ik mijn stage hier kon doen. Voor mij zorgt opleidingen geven voor zoveel voldoening en energie.

Een stage om nooit te vergeten en een ervaring rijker!