Gezondheid en 24+

Als organisatie is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan het welzijn van de medewerkers. Daarom zijn we in 2019 gestart met ons intern project Gezond 24+. Hierin vestigen we de aandacht op het mentale en fysieke welzijn van onze 24plussers.

We zorgen binnen 24+ voor specifieke acties om op die manier meer aandacht te geven aan de verschillende aspecten van gezondheid.

Tweejaarlijkse bevraging

Elke 2 jaar organiseren we een grootschalige bevraging waarin we peilen naar verschillende aspecten, waaronder de communicatie vanuit de organisatie, de betrokkenheid bij 24+, de werkdruk, het strategische beleid, de werkomgeving en sfeer.

Op basis van deze resultaten bekijken we globaal waar we aan moeten werken en welke initiatieven we kunnen opzetten om hieraan tegemoet te komen. Zo kwam onder andere ons project ‘Groei!’ tot stand, waarin collega’s in een opleidingstraject kunnen stappen om zichzelf professioneel verder te ontplooien.

Workshops

We organiseren regelmatig een workshop. Het kan dan gaan om een fysieke activiteit, zoals zumba of yoga, maar het kan even goed een workshop zijn rond de impact van slaap of voeding op ons mentaal welbevinden.
Op die manier willen we collega’s activeren, stimuleren en kennis laten maken met nieuwe dingen.

 

 

 

Vertrouwenspersoon

Wanneer collega’s ondersteuning nodig hebben of nood hebben aan een objectieve kijk op een situatie kunnen ze terecht bij onze vertrouwenspersonen. Dit zijn collega’s die de nodige opleiding gevolgd hebben. Zij luisteren zonder oordeel en geven advies of ondersteuning aan collega’s die hen raadplegen.

24/7 zitten

Door de aard van onze jobs zitten onze 24plussers het merendeel van de werkdag neer aan hun bureau. Te lang en te veel zitten kan echter heel wat gezondheidsklachten met zich meebrengen. Daar wilden we bij 24+ verandering in brengen door enkele elementen in ons kantoorlandschap aan te passen.

Zo staat op elke vloer een deskbike om al fietsend te werken. Ook hebben we aan elk eiland een sta bureau geïnstalleerd. Die kunnen al zittend gebruikt worden maar kunnen ook eenvoudig hoger gezet worden zodat ook rechtstaand gewerkt kan worden op een comfortabele manier. Een goede afwisseling is immers key.  

Ook bewegen is belangrijk en dat stimuleren we door gebruik te maken van centrale koffiecorners. Even de benen strekken en een kort wandelingetje maken naar het koffie apparaat zorgt voor een korte break van het scherm, wat extra stappen en gezellige wandelgangbabbeltjes met de collega’s. 

 

 

Wil je zelf ook werken in een omgeving waarin je welzijn belangrijk is?
Neem dan zeker een kijkje op onze vacature pagina