Het gezondheidsbeleid bij 24+

De laatste tijd is iedereen bezig met gezondheid: gezond eten, meer bewegen, je goed in je vel voelen, werk en privé evenwichtig verdelen, … Overal vind je wel iets over gezondheid, al is het een quote ergens op Instagram, een TV-programma over gezond koken, artikels van health goeroes, enz.

Bedrijven kunnen niet achter blijven en besteden meer en meer aandacht aan de gezondheid van hun medewerkers en stellen een gezondheidsbeleid op. Op deze manier willen ze de medewerkers aanzetten tot een gezondere levensstijl door hun bepaalde zaken te laten uitproberen en/of attent op te maken. Gezondere medewerkers leiden tot hogere productiviteit, minder ziekte, beter in je vel voelen, minder burn-out doordat ze om kunnen met hun stress en dergelijke meer. 

Ook bij 24+ startten we in mei 2019 met een gezondheidsbeleid. De eerste 2 maanden focusten we ons op het verminderen van het sedentair gedrag van onze medewerkers. We filmden een yoga@the desk en een deskworkout die de 24plussers kunnen uitoefenen tijdens hun job. Zit-en stabureaus behoren sinds 2018 tot ons interieur en met de uitbreiding (najaar 2019) voorzien we meer en meer van die bureaus. Ook 4 deskbikes staan ter beschikking om aan die bureaus te gebruiken. Toch zeer interessant allemaal! 

De maanden juli en augustus staan in het teken van bewegen. Elke 2 weken wordt er een activiteit georganiseerd door en voor 24+ medewerkers. Ondertussen hebben we al een zumbasessie gehad, een fietstocht, yoga initiatie, een lunchwalk, … Zo stimuleren we onze medewerkers meer te bewegen en deze sporten/activiteiten ook uit te testen om te zien of het iets voor hen is. 

Na deze maanden komt het thema mentaal welbevinden aan bod (de maanden september en oktober). Medewerkers getuigen wat voor hen helpt of geholpen heeft om hen beter te voelen, stress te verminderen of meer zelfvertrouwen te creeëren.

Als laatste thema wordt het stoppen met roken in the picture gezet. Dus al een heel traject om de 24plussers te sensibiliseren om gezond te gaan/blijven leven.